Archive for the ‘Våra andra djur’ Category

Slö kanin som inte äter

Tuesday, July 24th, 2018

I måndagsmorse upptäckte jag att Marabou verkade slö och inte ville äta. Vi åkte direkt till djurkliniken i Nättraby med honom, dom har kaninspecialister där. Hans tarmfunktion hade avstannat vilket är ett mycket allvarligt problem. Han fick en puck med vätska under huden, tarmstimulerande medel samt smärtstillande. Resten av dagen var en kamp för hans liv. Matning med Critical care ofta ofta, massage av magen samt försök att få honom att röra sig. Kl 22 kom dom första pluttarna, stora som en liten musbajs. Nu var det bara att hålla tummarna att han skulle klara natten.

När  morgonen kom hade det kommit lite mer pluttar, och dom blev lite större. Marabou är piggare idag men vi fortsätter med hans massage och motion samt critical care och hoppas att krisen är över för denna gången.

Ny häst i familjen

Sunday, October 29th, 2017

26 oktober hämtade vi hem Kulltorps Indus. Han är en welsh på 11 år. Maxad c ponny. Vår förhoppning är att Han Ska bli Amandas nya tävlingshäst då hon inte får tävla Mark längre än till årsskiftet. Sorgligt men så är reglerna tyvärr. Mark och Indus är väldigt lika och är släkt längre bak i leden.

 

hopsläpp kaninerna

Saturday, September 30th, 2017

Idag fick äntligen Marabou & Mint träffas. Det gick så bra så nu bor dom ihop i den stora inhängnaden med ett tvåvåningshus.